Notenbrood
Met extra veel noten en zaden😌 gluten- en lactosevrij!
Bij deze delen wij het recept voor het allerlekkerste gezonde notenbrood! Glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers, maar bovenal heel erg lekker! Dit super makkelijke en lekkere notenbrood maak je in een uurtje en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in huis.
✅ Niveau – erg makkelijk
👥 ca 10 stuks
⏱ circa 45 minuten
Ingrediënten
- 100 gram havervlokken
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram lijnzaad
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram noten naar keuze (wij gebruikten pecannoten & pistachenoten)
- 1 el koek- en speculaaskruiden
- 50 gram notenpasta
- 75 gram Medjoul dadels
- 100 gram honing
- 2 tl bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hak de noten fijn (bijvoorbeeld in een theedoek met een hamer)
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom
- Chocoladeliefhebber? meng wat cacaopoeder door het beslag heen óf giet wat gesmolten chocolade over de cake wanneer deze uit de oven komt 😋
- Giet het in een ingevet cakeblik en zet het voor circa 30 minuten in de oven!
Super lekker om te besmeren met wat pindakaas! 🥜