Paranoten kopen doe je hier ;-)

Met de bijnaam "Brazil Nut" denk je vast dat deze powernoot uit Brazilië komt, maar niets is minder waar! Dit gezonde bommetje komt voornamelijk uit Peru of Bolivia en is perfect voor sporters! Parano...

Overheerlijke paranoten!

Rauwe paranoten zijn extreem gezond, ze zitten bomvol met vitamines, mineralen en antioxidanten. De paranoot groeit in enorme bomen die een hoogte kunnen bereiken van wel 50 meter en deze bomen worden soms meer dan 500 jaar oud. Waanzinnig he!

Waarom zijn paranoten gezond?

Ja, paranoten zijn heel gezond! Paranoten zijn gezond vanwege het feit dat ze veel koper, magnesium, calcium en ijzer bevatten. Deze stoffen hebben een goede uitwerking op ons lichaam. Het eten van paranoten helpt namelijk bij het versterken van ons immuunsysteem. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een mooie en gezonde huid en zelfs gezond haar! Paranoten staan er zelfs om bekend dat ze je humeur verbeteren omdat ze selenium bevatten. Een tekort aan selenium kan zorgen voor stress en vermoeidheid. Regelmatig een paar handjes paranoten eten kan helpen deze problemen verlichten of te voorkomen.

Is een brazil nut een paranoot?

Ja, dat klopt. Een Brazil Nut is een andere naam voor een paranoot. In Nederland noemen we het paranoten, maar in de rest van de wereld zie je ze vooral onder de naam Brazil Nut. In feite is de naam Brazil Nut iets te kort de bocht, gezien de paranoot in veel meer Zuid Amerikaanse landen groeit: onder andere in Bolivia, Suriname, Colombia en Venezuela. De naam paranoot in Nederland komt niet uit de lucht vallen. In Brazilie noemen ze de noot namelijk castanha-do-para, letterlijk vertaald is dit kastanje uit Para. Para is namelijk een regio met een tropisch regenwoud.

Waarom zou je paranoten kopen?

  • Paranoten zijn heerlijk van smaak
  • Paranoten zijn uitermate gezond
  • Paranoten zijn ideaal om te mengen met andere noten
  • Paranoten zorgen voor een goede mood

Te veel paranoten eten gevaarlijk, feit of fabel?

Ondanks dat de paranoot extreem gezond is raden we aan niet meer dan 5 of 6 per dag te eten. Een teveel aan paranoten kan zorgen voor een te hoog gehalte aan selenium in je lichaam. Dit kan voor een selenium vergiftiging zorgen. Dat is gevaarlijk en daarom wordt het te veel eten van paranoten afgeraden door het gezondheidscentrum. Voor de paranoot geldt eigenlijk net als bij het meeste eten: geniet ervan, maar met mate! Teveel paranoten kan dus inderdaad gevaarlijk zijn. Gelukkig zitten in onze gezonde notenmixen een gedoseerde hoeveelheid paranoten.