Categorie:

Gedroogd fruit kopen & zuidvruchten

Het allerlekkerste gedroogde fruit en gedroogde vruchten koop je hier online, ook bekend onder de naam zuidvruchten. Wij hebben gedroogd fruit, gedroogde vruchten en zuidvruchten, bovendien is alles l...

Gedroogd fruit zit boordevol vezels!

Vezels zijn hartstikke gezond en gedroogd fruit zit er vol mee! Ze zorgen voor een goede werking van je darmen. Gedroogd fruit en gedroogde vruchten kunnen bovendien een gunstig effect hebben op het cholesterol niveau. Bij het eten van gedroogd fruit of gedroogde vruchten is het aan te raden veel te drinken, omdat het zoveel vezels bevat. Gedroogd fruit is bijvoorbeeld gedroogde mango, gojibessen en gedroogde blauwe bessen.

Wat zijn zuidvruchten?

Zuidvruchten hebben hun naam te danken aan de regio waar ze vandaan komen: het zuiden (van Europa). Deze zuidelijke landen hebben een aangenaam en warm klimaat, denk hierbij aan Griekenland, Spanje en Italië. Voornamelijk landen rondom de Middellandse Zee, waar het altijd prettig warm is. Een ideaal klimaat voor het drogen van zuidvruchten. Zuidvruchten zijn daarmee een verzamelnaam voor gedroogd fruit/ vruchten zoals: gedroogde mango, gedroogde vijgen en natuurlijk overheerlijke zoete dadels.

Is gedroogd fruit net zo gezond als vers fruit?

Gedroogd fruit is gewoon fruit! Er is echter wel een hele hoop informatie over gedroogd fruit te vinden wat elkaar tegenspreekt. Zo zou gedroogd fruit ongezonder zijn, om hier een goede mening over te vormen volgt er eerst een korte uitleg. Gedroogd fruit is fruit waarbij het water verwijderd uit het fruit, veelal door droging. Door deze droging wordt het fruit of de vrucht kleiner, hierdoor blijft een puur product over met ontzettend veel vezels, mineralen en vitamines. Fruit bevat van nature best wel veel suikers, door fruit te drogen verdwijnen de suikers uiteraard niet. En omdat er vaak meer van gegeten wordt (omdat gedroogd vaak als snack wordt gezien) dan een heel stuk fruit, krijg je veel suikers binnen. Je kan gerust gedroogd fruit eten, maar dan wel met mate om een gezonde levensstijl te behouden. En vergeet niet, het is veel gezonder dan snoep!

Wat zijn de meeste populaire soorten gedroogd fruit?

De meeste bekende is natuurlijk de sultana rozijn, kinderen en volwassenen zijn er dol op! Bananenchips wordt steeds meer gezien als serieuze vervanger van chips, maar dan gezonder. Bovendien is bananenchips ook wel erg handig om mee te nemen naar het werk of kantoor en geeft je direct energie! Ook erg populair is de Caribische fruitmix, een heerlijke tropische mix.

Zuidvruchten kopen, ook online

Zuidvruchten kopen kan ook steeds gemakkelijker online, zoals bij ons. Je besteld ze eenvoudig mee met andere heerlijke producten zoals chocolade en onze notenmixen.