Cashewnoten kopen: bij de échte notenspecialist

Wie koopt ze nou niet regelmatig? Cashewnoten! Dit zijn bijzondere noten die je koopt vanwege de unieke smaak, eigenlijk is er geen andere noot met deze smaak en structuur. Cashewnoten kopen bij Noten...

Cashewnoten kopen van topkwaliteit

Onze cashewnoten komen uit India, een ideaal gebied voor het verbouwen van cashewnoten. Het warme klimaat zorgt ervoor dat de cashewnoten in het juiste tempo groeien. Wist je dat de cashewnoot onder een cashewappel groeit? Dit maakt cashewnoten helemaal bijzonder. Wanneer je cashewnoten koopt bij Noten.nl zul je zien en proeven dat er veel verschil zit in cashewnoten. De bekende supermarkt cashewnoten zijn kleiner, meer gebroken en minder krachtig van smaak. Wij kopen cashewnoten van a-kwaliteit en worden zo snel mogelijk na het telen verscheept naar Nederland. Dit verschil ga je zeker proeven, gegarandeerd. Cashewnoten zitten ook bijna in iedere notenmix, geen wonder dat deze noot zo populair is!

Cashewnoten: van rauw tot gebrand en van zoet tot zout

Het maakt niet uit welke cashewnoten je wil kopen. Of het gaat om ongezouten cashewnoten, rauwe cashewnoten of honey and salt cashewnoten , wij hebben ze voor je. Het mooie cashewnoten is dat ze geschikt zijn voor vrijwel alle toepassingen, ze worden zelfs gebruikt als vleesvervangers. En dat is op zich logisch, cashewnoten bevatten veel eiwitten, ijzer maar ook fosfor en magnesium. Om die reden zijn ze breed inzetbaar en geliefd. Want wie smult er nou niet van een handvol gezouten cashewnoten ?

Cashewnoten kopen bij onze branderij

Wij branden onze cashewnoten zelf. Dus het maakt niet uit of je cashewnoten wil kopen met of zonder zout. Zolang je gebrande cashewnoten koopt branden wij ze zelf! En dat doen we bovendien zo laat mogelijk op de dag, zodat we er zeker van zijn dat jij vers gebrande cashewnoten koopt. Na het branden van de cashewnoten laten we ze kort afkoelen en daarna worden ze verpakt. Ruik je de heerlijke geur al? Zodra je het doosje thuis ontvangt komt de heerlijke geur je tegemoet.

Cashewnoten in een notendop:

  • Bevatten veel onverzadigde vetzuren (verlagen de kans op hart- en vaatziekten)
  • Cashewnoten zijn rijk aan mineralen
  • Cashewnoten bevatten veel Vitamine B
  • Zijn een uitstekende bron van magnesium (helpt je ontspannen in stressvolle periodes)

Zijn cashewnoten gezond?

Cashewnoten bevatten in vergelijking met andere noten veel onverzadigd vet, en dat is goed voor je. Stukken beter dan verzadigd vet. Onverzadigde vetten zijn gezond: ze bevorderen de cholesterol balans en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Als je echt gezonde cashewnoten wil kopen dan raden we aan ongebrande en ongezouten cashewnoten te kopen. Stiekem zijn gebrande cashewnoten natuurlijk wel erg lekker, vooral met een snufje zout erbij. Cashewnoten kunnen ook worden ingezet als vleesvervanger, dit door de hoge waardes aan ijzer vitamine E en B. Cashewnoten kun je ook gebruiken als tussendoortje, het geeft je de juiste hoeveelheid energie om weer door te gaan. Ze zijn tevens een bron van magnesium en dat helpt je ontspannen in stressvolle periodes. Wist je dat onze amandelen ook heel gezond zijn?