De lekkerste hazelnoten kopen? Stop met zoeken!

Wij hebben de allerlekkerste hazelnoten in het assortiment. Deze hazelnoten zijn afkomstig uit het midden-oosten, de bakermat van de allerbeste hazelnoten. De hazelnoot is een eigenwijze noot en wil h...

Heerlijke hazelnoten kopen, maar welke?!

De meest verkochte hazelnoten zijn waarschijnlijk de bruine rauwe hazelnoten en de witte/ blanke hazelnoten. Dit zijn in Nederland de hazelnoten die de consument het meest eet, vanwege de heerlijke smaak hebben wij ze natuurlijk op voorraad. Wij zorgen ervoor dat hazelnoten scherp geprijsd zijn en dat ze dagelijks vers worden verzonden. Je bestelling wordt afgewogen en verpakt door een van onze notenspecialisten, zij dragen de grootste zorg voor het verzenden van de hazelnoten.  Wil je liever geroosterde hazelnoten kopen? Dat komt goed uit, wij branden onze hazelnoten in de eigen branderij, iedere dag knapperig vers! Dus als je verse en geroosterde hazelnoten wil kopen dan is dit je kans. De geroosterde hazelnoten hebben een mildere smaak dan de bruine en rauwe hazelnoten, omdat tijdens het branden het buitenste laagje van de hazelnoot valt.

Hoe gezond is een hazelnoot?

Hazelnoten zijn rijk aan vitamine B, C, E en K. Hiermee bevatten ze meer vitamines dan bijvoorbeeld pinda’s en pistachenoten. Vitamine C houdt de weerstand op peil en vitamine E werkt als anti-oxidant, zo zie je maar weer dat het eten van hazelnoten best gezond is. Daarnaast bevatten hazelnoten ook veel mineralen zoals calcium (goed voor de botten), mangaan, ijzer en magnesium.  Door de vele vitamines en mineralen zorgt het eten van hazelnoten voor een betere groei, gezondere hersenen, een gezondere huid en een verbeterde stofwisseling! Vooral de hoeveelheden vitamines B en E die hazelnoten bevatten maken de hazelnoot uniek.

Hoe kun je hazelnoten het beste eten?

De meeste mensen associëren hazelnoten met chocolade. Hazelnoten worden inderdaad vaak gebruikt in repen of chocoladepasta. Echter, ze zijn zonder chocolade ook ontzettend lekker en ook nog gezond! Maar goed, chocolade hazelnoten zijn natuurlijk extreem lekker. Ze mogen niet ontbreken op tafel bij een verjaardag of feestje, hier kan niemand genoeg van krijgen. Kortom: hazelnoten kopen doe je bij Noten.nl, want wij hebben ze allemaal!

Hazelnoten zijn erg goed te combineren met andere producten en passen dus in veel gerechten. Strooi bijvoorbeeld een aantal hazelnoten in de yoghurt bij het ontbijt, neem hazelnoten mee in de salade of gebruik hazelnoten bij het bakken van taarten.

Hazelnootmeel, heerlijk om mee te bakken!

Hazelnootmeel bestaat uit gemalen hazelnoten en is een perfecte toevoeging aan brood en andere baksels. Hazelnootmeel geeft een lekkere zoete en nootachtige smaak aan brood en gebak. Hazelnootmeel is een echte aanrader! Je kunt bij ons ook terecht voor amandelmeel.

Leuke feiten over Hazelnoten die je nog niet wist!

Hazelnoten, ook wel bekend als Cobnuts, zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar hebben ook een aantal interessante feiten die je misschien nog niet kent.

1. Hazelnoten zijn al duizenden jaren een belangrijk voedselbron en worden vaak geassocieerd met vruchtbaarheid en wijsheid. In de oude Griekse mythologie werden hazelnoten gezien als een symbool van kennis en waren ze zelfs het voedsel van de goden.

2. Wist je dat hazelnoten niet alleen lekker zijn, maar ook boordevol voedingsstoffen zitten? Ze zijn rijk aan gezonde vetten, vezels en antioxidanten, wat kan helpen bij het verlagen van het risico op hartziekten en het verbeteren van de spijsvertering.

3. Hazelnoten groeien aan struiken of kleine bomen en hebben karakteristieke ronde vormen, vaak bedekt met een harde schaal. Deze schaal kan met de hand worden gekraakt, maar dankzij moderne technologie zijn er ook machines die dit proces geautomatiseerd doen.