Pecannoten kopen bij de beste notenshop van Nederland!

Pecannoten, onze favoriet! Vooral wanneer ze gebrand en gezouten zijn, dan kunnen we er niet van af blijven. De rauwe, gebrande en gezouten pecannoten van Noten.nl zijn van topkwaliteit! Proef maar :)...

Pecannoten zijn ongekend lekker!

Pecannoten zijn misschien wel onze favoriet, want wat is deze noot veelzijdig! Je kunt ze roosteren, branden en zouten en worden vaak gebruikt in ijs, taart en zelfs in zoetwaren. Heb je weleens gekarameliseerde pecannoten gegeten? Je weet niet wat je overkomt, zo lekker! Rauwe pecannoten worden vaak gegeten in kwark of yoghurt en komen vaak voor in superfood gerechten. Wij snappen het wel! Pecannoten zijn lekker, gezond en bovendien vrijwel toepasbaar in alle gerechten.

Zijn pecannoten gezond?

Pecannoten zijn heel gezond. Ze bevatten tientallen vitamines en mineralen zoals de meeste noten, maar pecannoten bevatten in het specifiek een grote hoeveelheid vitamine B en E. Deze vitamines zijn bevorderlijk voor de hersenen, net als de macadamianoten. Daarnaast vind je in pecannoten ook foliumzuur, calcium, magnesium en zink en dat allemaal in zo’n klein nootje!

Verse pecannoten kopen uit Amerika

De pecannoten die je bij ons koopt komen uit Amerika en dan specifiek de zuidelijke staten. De temperatuur is aangenaam en de bomen groeien daar uitstekend. De kwaliteit van deze Amerikaanse pecannoten is aanzienlijk beter dan die uit de Aziatische landen, je betaald iets meer voor deze pecannoten maar dat proef je onmiddellijk. Vooral de gezouten pecannoten zijn een klasse apart, omdat ze ook nog eens gebrand worden in onze eigen branderij. De bomen waar pecannoten in groeien worden soms wel 40 to 50 meter hoog en gedijen goed in een subtropisch klimaat. Jaarlijks verkoopt Amerika 150.000 tot 200.000 ton aan pecannoten. Wij kopen daar ook een kleine hoeveelheid pecannoten van 😉

Pecannoten kopen als vervanger van vlees?

Pecannoten kunnen worden ingezet als vleesvervanger, omdat het veel mineralen, eiwitten en vitamines bevat zoals je die terugziet in vlees. Deze perfecte vleesvervanger zitten barstensvol onverzadigd vet, vitaminen en ijzer.  In pecannoten zit veel onverzadigd vet, wat zelfs nog beter is dan vet uit dierlijke producten. Een vegetarische leefstijl kan hartstikke gezond zijn en er wordt beweerd dat het  zelfs voordelen heeft voor je gezondheid. Door pecannoten te eten is het mogelijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Maar hé, pecannoten zijn natuurlijk vooral gewoon heel erg lekker! Cashewnoten en pistachenoten worden ook vaak gezien als goede vleesvervangers.

Je zult de pecannoten tegenkomen in veel van onze mixen doordat ze eigenlijk overal bijpassen! Een tip van het team van noten.nl is om de pecannoten mee te nemen in de salade en yoghurt voor de perfecte crunch!