LET OP: Door feestdagendrukte kan je pakketje iets langer onderweg zijn dan je gewend bent!
Gratis verzending > € 35
Dagelijks vers gebrand
LET OP: Door feestdagendrukte kan je pakketje iets langer onderweg zijn dan je gewend bent!
Mandje

0

Recept: Homemade pesto van pijnboompitten🌱

Draai in een mum van tijd een heerlijke homemade pesto in elkaar. Verser krijg je het niet! Met een basis van pijnboompitten, basilicumblaadjes en knoflook heb je snel een voedzame pesto-spread op tafel staan. Extra genieten van je lunchbroodje in de tuin of je goedgevulde pasta pesto.

Ingrediënten

•⁠ ⁠75 gram pijnboompitten
•⁠ ⁠50 gram verse basilicumblaadjes (1 plantje)
•⁠ ⁠75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
•⁠ ⁠2 teentjes knoflook
•⁠ ⁠100 ml olijfolie extra vierge
•⁠ ⁠Peper naar smaak

Bereidingswijze:

1.⁠ ⁠𝙍𝙤𝙤𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙥𝙞𝙟𝙣𝙗𝙤𝙤𝙢𝙥𝙞𝙩𝙩𝙚𝙣: Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze lichtjes tot ze goudbruin zijn. Schud de pan regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Laat de geroosterde pijnboompitten afkoelen.

2.⁠ ⁠𝘽𝙚𝙧𝙚𝙞𝙙 𝙙𝙚 𝙗𝙖𝙨𝙞𝙡𝙞𝙘𝙪𝙢 𝙫𝙤𝙤𝙧: Was de basilicumblaadjes en dep ze droog met keukenpapier.

3.⁠ ⁠𝙈𝙖𝙖𝙡 𝙙𝙚 𝙞𝙣𝙜𝙧𝙚𝙙𝙞ë𝙣𝙩𝙚𝙣: Doe de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas en knoflook in een keukenmachine of blender.

4.⁠ ⁠𝙑𝙤𝙚𝙜 𝙤𝙡𝙞𝙟𝙛𝙤𝙡𝙞𝙚 𝙩𝙤𝙚: Zet de keukenmachine of blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de machine draait. Blijf mengen tot je een gladde, romige pesto hebt.

5.⁠ ⁠𝘽𝙧𝙚𝙣𝙜 𝙤𝙥 𝙨𝙢𝙖𝙖𝙠: Voeg peper naar smaak toe en mix nogmaals kort om de kruiden goed te verdelen.

6.⁠ ⁠𝙎𝙚𝙧𝙫𝙚𝙚𝙧: Gebruik de pesto direct als saus voor pasta, als smeersel op brood, of als smaakmaker voor andere gerechten. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte pot in de koelkast, waar het ongeveer een week goed blijft. Voor langere bewaring kun je de pesto ook invriezen in ijsblokjesvormen.

Tip

Voor extra voedingsstoffen en een heerlijke twist, kun je ook experimenteren met extra ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van citroensap voor een extra frisse smaak, een handjevol rucola of spinazie. Ook kun je onze pittenmix of losse pitten of zaden toevoegen voor extra smaak én voedingsstoffen!🌿

Geniet van je zelfgemaakte pesto van pijnboompitten! 🙌🏼

Raakt deze blog de juiste noot? Deel het via

Misschien ook interessant

Het team van Noten

Meer over het team? Leer ons kennen!

bestellen

Gewicht Prijs Voorraad