De lekkerste, voedzame recepten voor de paasdagen.

De lekkerste, voedzame recepten voor de paasdagen.

Nog een kleine week tot de paasdagen beginnen. Dat betekent dat het dé tijd is om de boodschappen voor de paasbrunch in huis te gaan halen! Of je nu een uitgebreide brunch op de planning hebt staan of gewoon op zoek bent naar een lekkernij, noten kunnen een geweldige aanvulling zijn op je paasmenu! Naast dat noten lekker en voedzaam zijn, kunnen ze ook een feestelijke toevoeging zijn aan deze feestdagen. In deze blog delen wij 4 ideeën voor je paasbrunch, waarbij je ook nog eens de gezondheidsvoordelen van noten meepakt!

Noten zijn perfect om aan je bakproducten voor de paasbrunch toe te voegen. Noten geven textuur, smaak en voedingsstoffen aan je paaslekkernijen. Doordat er veel verschillende Notensoorten zijn, kun je de noten ook gemakkelijk aan diverse recepten toevoegen. Hieronder vind je verschillende recepten die gegarandeerd een succes zijn op de paastafel! 

  • Worteltaart-bananenbrood met walnoten;
  • Amandelkoekjes met abrikoos en citroen;
  • Chocolade-hazelnoot brownies;
  • Gevulde chocolade dadels

Worteltaart-bananenbrood met walnoten 

Carrot cake met daarbovenop bananenbrood: the best of both worlds! Top hem af met een frisse cashew creamcheese icing en je paasbrunch is gegarandeerd een succes. Met deze heerlijke lekkernij maak je in ieder geval wel indruk met de paasdagen!

Amandelkoekjes met abrikoos en citroen

Een heerlijke en frisse afwisseling tussen alle paaseitjes door. Deze koekjes zijn gemaakt met amandelmeel, abrikozen en ctiroen: lekker, simpel en ook nog eens verantwoord!

Bekijk het recept voor amandelkoekjes met abrikoos en citroen hier!

Chocolade hazelnootbrownies

Tsja, wie kan deze lekkernij weerstaan? Lekker smeuïg aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant: de ultieme brownie! Deze lekkernij is snel en heel simpel om te maken, je hebt alleen nog wel even geduld nodig om het af te laten koelen, maar het is wachten het absoluut waard! 

Gevulde chocoladedadels

Wist je dat dadels een speciale betekenis hebben tijdens de paasdagen en de periode daarvoor? De periode voorafgaand aan Pasen staat bekend als de vastenperiode. Om het vasten te verbreken, maar geen energie gebrek te krijgen, is een dadel een populair product om te nuttigen. Met deze overheerlijke ‘gevulde chocolade-dadels’ heb je een vullende en heerlijke zoete lekkernij! 

Ook vroeger werd er al genoten….

Wist je dat noten al in eeuwen in verband gebracht worden met paasvieringen? In vroegere tradities stonden noten voor: vruchtbaarheid, nieuw leven en wedergeboorte. Hierdoor waren noten een populair product tijdens de paasdagen. Tegenwoordig worden noten aan allerlei heerlijke recepten toegevoegd maar ook in de Middeleeuwen werden noten gebruikt als ingrediënt in traditionele paasgerechten. 

Simnelcake

De Simnelcake is oorspronkelijk gemaakt van een mengsel van meel, suiker en amandelen. In de loop van de tijd is het recept hier en daar aangepast en werden er ook andere noten, zoals walnoten en hazelnoten, toegevoegd aan het recept. De cake kreeg hierdoor steeds meer een nootachtige smaak. 

Tegenwoordig zijn noten nog steeds een populair onderdeel van paasvieringen over de hele wereld. Van traditionele paasrecepten tot leuke en creatieve decoraties, noten zijn een veelzijdige en heerlijke manier om smaak en voedingsstoffen aan je paasrecepten toe te voegen. Of je nu gemengde noten als tussendoortje eet, een worteltaart met walnoten in elkaar flanst of voor een traditionele Simnelcake gaat, noten blijven een smakelijke en feestelijke lekkernij tijdens de paasdagen! Geniet van alle smakelijke en creatieve recepten tijdens de komende paasdagen!

Delen