Recept: koolhydraatarm paasbrood
Wat is een paasontbijt of paasbrunch zonder paasbrood? De paasdagen zijn niet compleet zonder een stukje paasbrood te hebben gegeten. Verras je naasten met dit feestelijke paasbrood, een leuk recept wat makkelijk te maken is. Wij hebben er één paasbrood van gemaakt, maar je kunt er ook voor kiezen om 2 kleinere broden te maken of 12 mini stolletjes.
Ingrediënten
- 220 gram amandelmeel van noten.nl
- citroenrasp
- 50 gram rozijnen
- 2 el water
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram roomboter
- 3 eieren
- 25 gram amandelen
Bereidingswijze
- maal 50 gram amandelmeel met 50 gram rozijnen, gebruik hiervoor een keukenmachine.
- Doe de citroenrasp en het water bij het mengsel. Begin met 1 el water en voeg steeds meer toe. Voeg wat meer water toe als de spijs te dik is.
- Rol de spijs op, totdat deze ongeveer de lengte heeft van een cakeblik. Laat de spijs rol minimaal een uur in de koelkast hard worden.
- Doe de rest van de amandelmeel in een kom en meng dit samen met het bakpoeder.
- Voeg de roomboter en eieren toe en meng dit door elkaar.
- Hak de amandelen grof en voeg deze, samen met een handje rozijnen, door het beslag.
- Neem een klein cakeblik en vet deze in met een beetje roomboter.
- Doe de helft van het beslag in het cakeblik.
- Haal de rol amandelspijs uit de koelkast en leg deze in het midden op het beslag.
- Schenk de rest van het beslag hierover heen.
- Bak de paasstol in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De basis van het brood is koolhydraatarm amandelmeel en het amandelspijs maken we zelf. Hierdoor is dit paasbrood koolhydraatarm en suikervrij. Na het bakken blijft de paasstol zeker 5 dagen goed in de koelkast. Je kunt het brood eventueel ook per plakje invriezen.