Begin je dag goed: ontdek de voordelen van onze Greidelân granola

Begin je dag goed: ontdek de voordelen van onze Greidelân granola

Vandaag zetten we onze Ambachtelijke Greidelan Granola in de schijnwerpers. Een ware traktatie voor iedereen die: ’s ochtends net 10 minuten te kort heeft, houdt van een snel en voedzaam ontbijt en iedereen eigenlijk alle anderen. Onze Greidelân Granola is namelijk knapperig, vers en heerlijk gevarieerd! Lees hier waarom dit krokante ontbijt zo’n fantastische keuze is voor jouw ochtend:

Wat is Greidelân Granola?

De Greidelân Granola hebben wij samengesteld in samenwerking met Greidelân Zuivel; Een streekwinkel bij ons in de buurt. Zij maken en verkopen eigengemaakte zuivelproducten, zoals: yoghurt, hangop, vla, kefir en melk. Zij waren opzoek naar een ambachtelijke en gevarieerde Granola. Wij wilden een granola met meer noten en minder toevoegingen. Samen hebben we deze rijkgevulde mix samengesteld. De Greidelân Granola bestaat uit de volgende ingrediënten:

Wat maakt de Greidelân granola zo speciaal?

De Greidelân Granola wordt ambachtelijk gemaakt in ús Greidelân. Waar je vaak granola’s vindt met kwalitatief minder goede noten, zaden en vruchten, gebruiken wij voornamelijk A-kwaliteit ingrediënten. De amandelen en pecannoten zijn lekker groot en smaakvol. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de moerbeien, gojibessen en de pompoenpitten. De kokosolie en honing wordt gemengd met de basis van : havervlokken, noten, zaden en pitten. Door dit ‘low & slow’ te roosteren in de oven, wordt het geheel smaakvol en knapperig.

Wat is het verschil tussen muesli en granola?

Er komen tegenwoordig steeds meer alternatieven om tussen te kiezen in de ochtend. Zo zijn muesli, cruesli en granola allemaal bekende termen. Maar wat is het verschil tussen al deze soorten? Hieronder zetten we de verschillen voor je op een rijtje:

  • Muesli: is een mengeling van onbewerkte haver, eventueel andere granen, zaden, gedroogd fruit en noten. De ingrediënten worden zonder behandeling samengevoegd. De ingrediënten worden niet geroosterd of in de oven gebakken.
  • Granola: dit laatste is bij Granola wel het geval. Granola is een vergelijkbare mengeling van ingrediënten, maar de ingrediënten worden na het samenvoegen gebakken in de oven. Vaak wordt er iets van vetstof of zoetstof aan toegevoegd, zodat de granola heerlijk karameliseerd in de oven. Wij gebruiken hiervoor kokosolie en honing.
  • Cruesli: cruesli is de productnaam van een grote fabrikant. Het is een soort ‘crunchy muesli’. Net als bij granola worden de ingrediënten geroosterd. Bij Cruesli zijn de brokken vaak wat groter dan granola, door het toevoegen van meer zoetstoffen. Ook wordt Cruesli vaak in grotere hoeveelheden gemaakt, waardoor het stukje ambachtelijke bereiding wegvalt.

De gezondheidsvoordelen van Granola

‘Is granola gezond?’ wordt vaak gevraagd. Of Granola gezond is hangt af van de samenstelling van de Granola. De mix van havermout, noten, zaden en pitten zorgt ervoor dat de Granola rijk is aan vezels, mineralen en vitaminen. Daarnaast is het een bron van onverzadigde vetten, omdat noten rijk zijn aan omega 3. De mix van havervlokken, noten, pitten en zaden zorgt voor dat het een voedzaam geheel wordt. Granola is rijk aan vezels, mineralen en vitaminen. Of Granola gezond is, hangt er ook vanaf of je suiker of honing toevoegt aan het mengsel. Een hoop suikers, vetten en E-nummers maakt je granola smaakvoller, maar minder goed voor je gezondheid.

  • Boordevol voedingsstoffen: Door de veelzijdigheid van ons ambachtelijk bereidde Granola is het een bron van essentiële voedingsstoffen om je dag goed te beginnen. Rijk aan vezels, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen & mineralen. De vezels zorgen ondersteunen een goede spijsvertering, spieropbouw en je algemene gezondheid.
  • Ondersteunt de hartgezondheid: de noten en zaden in onze Greidelân Granola bevatten omega-3 vetzuren. Deze vetzuren dragen bij aan het verlangen van het cholesterolgehalte en bevorderen de hartgezondheid.
  • Gewichtsbeheersing: Greidelân Granola kan bijdragen aan gewichtsbeheersing. Vezels zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel ervaart. Hierdoor kan de neiging om tussendoortjes te snacken afnemen, wat bij kan dragen aan gewichtsbeheersing.
  • Energieboost voor in de ochtend: de combinatie van de complexe koolhydraten en gezonde vetten in de Greidelân granola, kunnen een energieboost stimuleren. Heb je een drukke dag voor de boeg? Dan is een bakje kwark of yoghurt met een schep Greidelân Granola een goede keuze om te voorkomen dat je halverwege de ochtend naar een snack grijpt!

Hoe geniet je van onze Greidelân Granola?

De schoonheid van Greidelân Granola ligt in zijn veelzijdigheid. Strooi het over je favoriete yoghurt of kwark voor een knapperige twist. Meng het met wat vers fruit voor een frisse start van de dag, of geniet ervan met een scheutje melk of plantaardige melkalternatieven. Je kunt het zelfs op een creatieve manier gebruiken door je baksels. Wat dacht je van heerlijk knapperige granola koeken?

Delen