Appel-pecantaart met kaneel en ahornsiroop
Een heerlijk recept wat je regenachtige herfstdag direct opfleurt. Ruik je de geur van warme appel, kaneel en pecannoten al? Wij krijgen geen genoeg van dit heerlijke recept!
Ingrediënten voor de bodem:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter (koud, in blokjes)
- 50 gram suiker
- 1 ei
Ingrediënten voor de vulling:
- 4 grote appels (geschild en in dunne plakjes)
- 150 gram pecannoten
- 2 eetlepels kaneel
- 100 gram bruine suiker
- 100 ml ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 50 gram boter
Bereidingswijze:
- Maak het deeg: meng de bloem, suiker en de koude boter in een kom. Kneed de boter door de bloem totdat je een kruimelig deeg krijgt. Voeg het ei aan het mengsel toe en kneed kort tot een bal. Laat het deeg vervolgens dertig minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven: verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de vulling: meng de appelplakjes met de kaneel, citroensap en bruine suiker in een kom.
- Taartvorm bekleden: Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak de bodem 10 minuten blind.
- Vulling toevoegen: Verdeel de appelvulling over de taartbodem en schenk de ahornsiroop erover. Verdeel de boter in kleine blokjes over de appels.
- Pecannoten toevoegen: Strooi de pecannoten gelijkmatig over de appelvulling.
- Bakken: Bak de taart 35-40 minuten tot de appels zacht zijn en de pecannoten geroosterd zijn.
- Serveren: Serveer de taart warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
Waarom perfect voor de herfst?
Appels en pecannoten zijn echte herfstsmaken, en in combinatie met kaneel en ahornsiroop krijg je een heerlijk geurende, zoete taart. Dit recept is perfect als heerlijke afsluiter van een herfstmaaltijd. Ben je nog opzoek naar een smaakvolle traktatie voor je bezoek? Ook dan is deze overheerlijke appel pecantaart een voltreffer! Warm is hij misschien nog wel lekkerder…..