Waarom zou ik noten bij noten.nl kopen en niet in de supermarkt?

Waarom zou ik noten bij noten.nl kopen en niet in de supermarkt?

Deze vraag krijgen wij regelmatig! Het is dan ook een hele logische vraag. Online kun je immers alleen maar een foto en een beschrijving van de noten zien, terwijl je in de supermarkt alle verschillende soorten in je hand kunt nemen. Dus waarom zou je noten kopen bij een notenspecialist en niet in de supermarkt?

Verschil tussen noten uit de supermarkt en online gekochte noten
Wel is er een groot verschil tussen de noten welke je in onze noten webshop kunt vinden en de noten in de supermarkt. Wat ons als noten.nl uniek maakt, is dat wij uitsluitend de beste kwaliteit noten verkopen. De kwaliteit en smaak van noten is hoofdzakelijk afhankelijk van de herkomst van de noten. Daarom hebben wij gekeken naar waar de beste noten ter wereld gekocht kunnen worden. 

De kwaliteit van de noten kun je in drie categorieën verdelen:

  • Categorie A
  • Categorie B
  • Categorie C

Waar supermarkten er vooral voor kiezen om brokstukken te verkopen in plaats van hele noten, verkopen wij uitsluitend de beste kwaliteit noten. De noten welke je in de supermarkt ziet liggen vallen dan ook onder categorie B en C noten, in de notenwereld worden deze ook wel ‘LWP’s of large white pieces’ genoemd. Het verschil in deze drie categorieën zie je onder andere terug aan de grootte van de noot, aan het aantal ‘gruis’ en gebroken stukjes in een zakje, maar dit kun je ook zeker proeven aan de smaak.

Waarom zou je online noten bestellen?

  • Online noten bestellen is goedkoper dan in de supermarkt!
  • Je weet zeker dat je A-kwaliteit noten krijgt.
  • Je kunt gemakkelijk en voordelig in bulk jouw favoriete noten bestellen.
  • Wij branden de noten in onze eigen notenbranderij!
  • Daarnaast hebben wij ook de allerlekkerste chocolade producten 🙂

Dat wij uitsluitend categorie A noten verkopen, betekent ook dat de prijs die je betaald, eerlijk is. In supermarkten worden er vaak (vlies) pinda’s of rozijnen aan mixen toegevoegd, om zo de kosten te kunnen drukken. Een pistachenotenmix of macadamiamix kan hierdoor goedkoper aangeboden worden, terwijl macadamianoten en pistachenoten juist tot de duurste notensoorten behoren.

Daarnaast beschikken wij over een eigen notenbranderij. Zodra wij de rauwe noten binnen krijgen, branden we de noten maximaal vier minuten in arachide olie, dat is pinda olie uit echte pinda’s. Na het branden moeten de noten even afkoelen en drogen om daarna afgewogen en vers verpakt te worden per bestelling. Als je online een bestelling doet in onze notenshop, dan krijg je dus altijd vers gebrande noten. In supermarkten worden de noten voornamelijk machinaal en op grote schaal gebrand. Het feit dat wij onze noten op ambachtelijke wijze branden, kruiden en mixen is dan ook van positieve invloed op de smaak en kwaliteit van de noten.  

We merken dat er steeds meer vraag is naar duurzame producten en verpakkingen. We werken er bij noten.nl hard aan om ervoor te zorgen dat we gaan werken met 100% recyclebare verpakkingen: van zakje, tot doos tot aan de laatste sticker. Daar waar mogelijk zorgen wij dat dit mogelijk is, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat de bestelde noten ook lekker zijn en blijven!

Wij zijn echte notenliefhebbers, ontstaan uit een ambachtelijke notenwinkel. Dat stukje ambacht laten wij je graag zien bij iedere online bestelling. Zodra je het doosje van Noten.nl thuis krijgt en openmaakt snap je wat we bedoelen. Geniet ervan!

Delen