Gezonde snack: 5x tips om gezond te snacken met noten

Gezonde snack: 5x tips om gezond te snacken met noten

Noten zijn de ongekroonde koningen van gezonde snacks. Noten zitten vol met essentiële voedingsstoffen, eiwitten, gezonde vetten en vezels. Door deze verhoudingen, zijn ze een perfecte keuze voor iedereen die opzoek is naar een gezonde snack. In deze blog ontdek je vijf geweldige tips om op een gezonde, smakelijke én gemakkelijke manier van noten te genieten!

1. Kies de juiste noten

Alle noten soorten hebben naast een uniek uiterlijk, ook unieke samenstellingen qua voedingsstoffen. Amandelen, cashewnoten en walnoten staan er bijvoorbeeld bekend om dat ze rijk zijn aan omega-3-vetzuren, eiwitten en vezels. Pistachenoten bevatten daarentegen juist veel antioxidanten en zijn laag aan calorieën.

2. Let op de grootte van je portie

Hoewel alle noten soorten voedzaam zijn, bevatten ze ook veel calorieën. Een handjevol noten, wat gelijk staat aan zo’n 30 gram, is al voldoende voor een snack. Dit helpt je om te genieten van de voordelen die noten met zich meebrengen, zonder te veel calorieën binnen te krijgen. 

3. Varieer met gemengde noten:

Door voor een gemengde notenmix te kiezen tijdens je snackmoment, krijg je op een gemakkelijke manier de verschillende smaken en voedingsstoffen van de noten binnen. Op noten.nl bieden we verschillende notenmixen aan die perfect passen bij een verantwoord snackmoment. Probeer bijvoorbeeld eens onze exotische Superfood Mix of kies onze klassieke studentenhaver

4. Gebruik noten als onderdeel van andere gerechten: 

Noten zijn niet alleen heerlijk als snack, maar kunnen ook een gezonde toevoeging zijn aan maaltijden. Voeg bijvoorbeeld gehakte noten toe aan salades, yoghurt of havermout voor extra textuur en voedingsstoffen.

5. Kies voor onbewerkte en ongezouten noten: 

Kies je ervoor om bewust en verantwoord te snacken, vermijd dan zoveel mogelijk de bewerkte noten met toegevoegd zout of suiker. Deze toevoegingen doen afbreuk aan de gezondheidsvoordelen van noten. Kies in plaats daarvan voor rauwe noten, zonder toegevoegde ingrediënten zoals kruiden. 

Noten zijn een voedzame en gemakkelijke keuze voor gezonde snacks. Noten zijn gemakkelijk mee te nemen naar je werk of voor onderweg. Door de juiste notensoorten te kiezen, te letten op portiegrootte en ze op een creatieve manier te gebruiken, kun je volop genieten van de voordelen van noten. Neem een kijkje tussen de rauwe notenmixen op onze website. Hier vind je een divers en gezond aanbod van noten die passen bij een verantwoorde levensstijl. 

Ben je opzoek naar een gemakkelijk en voedzaam tussendoortje, dan zijn noten een perfecte aanvulling. Let er hierbij op dat je:

  • kiest voor voedzame noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten,
  • let op de grootte van je portie, een handje van circa 30 gram is al voldoende!
  • experimenteert met verschillende notensoorten om zoveel mogelijk gezondheidsvoordelen mee te pakken,
  • noten toevoegt aan verschillende maaltijden, zodat je gemakkelijk extra voedingsstoffen binnenkrijgt.

Kies het liefst voor rauwe noten, zonder toevoegingen. Noten zijn niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk om te snacken. Kijk voor inspiratie op noten.nl en geef een gezonde draai aan jouw snackmomenten!

Delen