Welke noten zijn het lekkerst met chocolade?

Welke noten zijn het lekkerst met chocolade?

Naast noten, zaden, pitten en zuidvruchten, kun je op onze webshop ook terecht voor de lekkerste chocolade producten. Kwalitatief goede chocolade waarin de meest knapperige noten, fruit of fudge verwerkt zit! Chocolade staat bekend als een heerlijke traktatie waar mensen van alle leeftijden van genieten. Het is dan ook een perfect cadeau om je geliefde mee te verrassen, iemand een hart onder de riem te steken of om een oppeppertje te geven. Maar wat maakt chocolade dan zo bijzonder? 

Chocolade & Liefde

Deze lekkernij roept niet voor niets bij velen associaties op met passie en romantiek. Cacao, vooral in de rauwe variant, zit namelijk boordevol stofjes die je lichaam ook aanmaakt wanneer je verliefd bent. Zo bevat het de chemische stoffen: cafeïne, theobromine en fenylethylamine. Uhm wat? Allemaal moeilijke namen, maar kort gezegd staan deze stoffen er bekend om, dat ze gevoelens van welzijn en geluk bevorderen:

 • Cafeïne: staat bekend als een stimulerend middel dat je alertheid kan vergroten. Daarnaast kan het je stemming ook verbeteren. 
 • Theobromine: bevordert ontspanning en helpt de bloeddruk te verlagen.
 • Fenylethylamine: is een natuurlijk verbinding die de afgifte van endorfines in onze hersenen bevordert. Hierdoor ervaar je een gevoel van plezier en geluk. 

Chocolade is dus een echte stemmingsbooster! 

Is chocolade dan ook gezond?

Vaak genoeg worden er artikelen gepubliceerd dat chocolade gezond zou zijn. Nu lijkt dit natuurlijk niet heel erg voor de hand liggend, maar er zit wel een kern van waarheid in! In de puurste vorm van chocolade komen namelijk antioxidanten voor. Antioxidanten gaan ontstekingen tegen en helpen je lichaam dus om gezond te blijven. 

En er is meer nieuws om blij van te worden: deze pure vorm van chocolade is namelijk een bron van nog meer stoffen die je lichaam nodig heeft. Nog een voordeeltje? Je kan ook chocolade kopen bij Noten.nl! Geen excuses meer om het extra snel te bestellen.

 • Vitamine D2: ondersteund je weerstand;
 • Magnesium: goed voor spierbehoud en spieropbouw;
 • Calcium: houdt je botten sterk;
 • Selenium: onmisbaar voor mooie nagels en haar;
 • Kalium: ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. 

Daarnaast bevat pure chocolade minder suiker dan bijvoorbeeld witte chocolade en melk chocolade. Hoe hoger het percentage cacaobestanddelen, hoe intenser de chocoladesmaak en hoe minder suiker het bevat. 

Noten en chocolade

Chocolade en noten zijn de favoriete combinatie van heel wat chocoladeliefhebbers. Met amandel, hazelnoot of pistachenoten zijn populaire keuzes. Ook het toevoegen van fruit of superfoods aan chocolade zorgt voor de lekkerste combinaties. Bij ons heb je bijvoorbeeld keuze uit:

Chocolade heeft dus de kracht om ons humeur op te vrolijken, gevoelens van intimiteit te creëren en ook nog eens de gezondheid van ons hart te bevorderen. Chocolade is dus een perfect cadeau om een jubileum te vieren, je valentijn te verrassen of je moeder cadeau te doen. Daarnaast associëren veel mensen chocolade met gelukkige gelegenheden zoals verjaardagen, feestdagen en vieringen. Deze positieve associaties kunnen bijdragen aan gevoelens van geluk en vreugde. Het is dus meer dan alleen een heerlijke traktatie, het is een natuurlijke stemmingsbooster die kan bijdragen aan een gelukkiger leven. 

 • Verbeterde stemming: de verschillende chemische stoffen in chocolade kunnen bijdragen aan een geluksgevoel. 
 • Verminderde stress en angst: het eten van een stukje chocolade kan stress en angst helpen verminderen. 
 • Verhoogd genot: chocolade is een heerlijke traktatie die een moment van plezier en genot kan bieden, dit heeft invloed op onze algehele stemming!
 • Positieve associaties: chocolade wordt vaak geassocieerd met positieve emoties en herinneringen. 

Delen