Gezonde noten kopen

Gezonde noten, we hebben er tientallen van! Ga je helemaal los op rauwe amandelen, rauwe cashewnoten of pistachenoten? Wij hebben ze voor je. Gezonde noten zijn bijna alle noten in ons assortiment, zolang ze maar onbewerkt zijn, zijn ze namelijk al gauw heel gezond. Gezonde noten koop je ook gewoon in bulk als je dat zou willen. Gezonde noten kopen is eenvoudig bij Noten en bovendien zorgen wij voor snelle verzending. Wist je dat walnoten ook heel gezond zijn? Of wat te denken van een gezonde noot zoals de pecannoot- die is zelfs lekker zonder een klein beetje zout.

Waarom zijn noten gezond?

Noten zijn gezond omdat ze een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen bevatten, zoals vitamine E, vezels, plantaardige eiwitten, magnesium, kalium, calcium en selenium. Ze bevatten ook verschillende hoeveelheden gezonde vetten, waaronder onverzadigde vetten, die helpen bij het verlagen van het cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten. Gezonde noten kopen was nog nooit zo verantwoord 😉

Welke noten zijn het gezondst van allemaal?

Dit is lastig te eenduidig te beantwoorden, omdat iedere noot zijn eigen en unieke sterke eigenschappen heeft. Het gezondst zijn in ieder geval de rauwe noten, die niet geroosterd of gebrand zijn. Gesuikerde noten zijn natuurlijk ook niet het meest gezond, maar wel het lekkerst 🙂 Als we het zouden mogen zeggen dan is dit onze top 5 gezonde noten:

Hoeveel gram noten per dag eten is gezond?

Als je 25 gram noten per dag eet zit je op een heel gezonde balans. Dit schrijft het voedingscentrum in Nederland dan ook voor. Hiermee kun je je cholesterol al verlagen! Bijzondere noten he?

Noten als vervanger van dierlijke producten, een aanrader!

Noten zijn een goede vervanger voor dierlijke producten omdat ze een goede bron van plantaardige eiwitten zijn. Normaliter krijgen we veel eiwitten binnen door het eten van dierlijke producten: zuivel en vlees bijvoorbeeld. Noten bevatten van nature al veel eiwitten en zijn daarom voor vegetariërs of veganisten een ideale vervanger voor deze producten. De gezonde noot is onmisbaar voor een gezonde levensstijl.