Carrotcakejes met noten en dadels

Carrotcakejes met noten en dadels

Op zoek naar een verantwoord, glutenvrij en lactosevrij tussendoortje? Probeer dan deze gezonde carrotcakejes met noten en dadels. Een heerlijk en smaakvol tussendoortje. Fris, voedzaam, lactosevrij en glutenvrij!

✅ Niveau – erg makkelijk

👥  8 tot 10 stuks

⏱ circa 40 minuten

Ingrediënten

Vulling:

  • 100 gram havermeel of amandelmeel
  • 50 gram hazelnootmeel (kan ook met alleen amandelmeel, maar hazelnootmeel is echt heel lekker)
  • 75 gram geraspte wortel
  • 50 gram Dadels Medjoul
  • 100 gram (plantaardige) melk
  • 50 gram appelmoes
  • 50 gram walnoten
  • 40 gram pistachenoten
  • Vanille stokje of vanille extract 1tl
  • 3tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder

Topping:

  • 100 gram roomkaas (lactose vrij) of haver crème fraîche
  • 1 tl Cashew hazelnut butter bio today
  • 10 gram Pistachenoten

Benodigheden

  • Oven
  • Cakevormpjes
  • Kom

Op zoek naar een verantwoord, glutenvrij en lactosevrij tussendoortje? Probeer dan deze gezonde carrotcakejes met noten en dadels. Een heerlijk en smaakvol tussendoortje. Fris, voedzaam, lactosevrij en glutenvrij!

Door dagelijks groentes te verwerken in je maaltijden, krijg je op een gemakkelijke manier iedere dag wat extra groentes binnen! De wortelsmaak in deze cakejes is niet overheersend, maar wel een heerlijke manier om toch weer wat extra groentes te nuttigen. De combinatie met kaneel, appelmoes en dadels maakt ze zo smaakvol 🤩

Je kunt uit verschillende soorten meel kiezen om te gebruiken. Wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk havermeel kunt maken? Maal het gewenste gewicht aan havervlokken kort in de blender!

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Hak de noten, dadels en wortels fijn.
  • Schraap het vanille stokje of voeg het vanille extract toe.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
  • Doe de vulling in de cakevormpjes en plaats dit in de oven, voor zo’n 30 tot 35 minuten.
  • Laat de cakejes op een rooster afkoelen.
  • Meng ondertussen de Cashew Hazelnut butter met de roomkaas/crême fraiche en verdeel dit over de (licht-afgekoelde) cakejes.
  • Bestrooi de cakejes met de overige Pistache noten.

Eet smakelijk!

📒& 📸 Fenna Hoekstra

Delen