Passen noten in een koolhydraatarm dieet?

Passen noten in een koolhydraatarm dieet?

Je hebt er vast wel eens iemand over gehoord, het koolhydraatarme dieet. Ook wel lowcarb of ketogeen dieet genoemd. In de gezondheids- en fitnesswereld is het koolhydraatarme dieet al jaren een hype. Wanneer je koolhydraten (deels) uit je voedingsschema schrapt, is het nog steeds mogelijk om dagelijks noten te eten. Het enige waar je op moet letten, is dat je de juiste noten kiest. Als je regelmatig noten eet, maar je niet resultaten ziet, dan ligt het waarschijnlijk aan de soort noten die je eet en hoeveel je ervan eet. 

Noten zijn ideaal als snack, ze zijn overal verkrijgbaar en ideaal om mee te nemen. Noten zitten boordevol vitamines en voedingsstoffen en bevatten een grote hoeveelheid onverzadigde vetzuren. Ze zijn echte energiebommetjes, maar je eet er snel teveel van. Door de noten uit een kommetje of uit je hand te eten, in plaats van uit de zak, zul je automatisch minder snel te veel noten eten. 

Welke noten bevatten de minste koolhydraten?

Vaak wordt er gedacht dat het eten van noten niet past binnen een koolhydraatarm dieet. Maar het tegenovergestelde is waar! Het is juist aan te raden om iedere dag een handje noten te eten. De goede vitamines, mineralen en gezonde vetten zijn super goed voor je lichaam. Er zijn veel verschillende soorten noten en de hoeveelheid koolhydraten per noot verschilt dan ook enorm.

Noten met de minste koolhydraten:

Deze drie noten soorten bevatten weinig koolhydraten en kun je dus eten tijdens een koolhydraatarm of ketodieet. Naast dat de noten weinig koolhydraten bevatten, bevatten ze veel (onverzadigde) vetten en redelijk veel eiwitten. Hierdoor zijn ze perfect om te eten als je op je koolhydraat inname let. 

Noten met een grote hoeveelheid koolhydraten:

Deze notensoorten bevatten in verhouding veel koolhydraten, waardoor je er maar weinig van kunt eten als je op je koolhydraatinname let. Als je teveel van deze noten eet, raakt je lichaam uit ketose en zal je minder snel je streefgewicht bereiken. 

Koolhydraatarme notenmix

Samen met coaches uit de sportwereld, hebben wij een speciale koolhydraatarme mix samengesteld. Deze mix bestaat uit verschillende koolhydraatarme noten, zaden en pitten. Een heerlijke mix voor door je yoghurt of over een luxe salade. Eén bak gezondheid!

De voordelen van noten:

  • noten zijn rijk aan vetten, voornamelijk onverzadigde vetzuren;
  • de meeste noten zijn koolhydraatarm
  • noten zijn voedzaam door de vele aanwezige vitamines en mineralen; 
  • noten zijn handig om onderweg mee te nemen. 

Delen