Gratis verzending > € 35
Dagelijks vers gebrand
Eigen notenwinkel
Gratis verzending > € 35
Mandje

0

De hype rondom de pistachenoot

Als je een beetje actief op Social media bent, dan kun je de laatste weken niet meer om dit kleine, groene nootje heen. Wie had gedacht dat de pistachenoot zó populair kon worden? De noot wordt veelvuldig gebruikt door patissiers, banketbakkers en in restaurants. Maar hoe gezond is de pistachenoot eigenlijk en wat maakt de pistachenoot zo super populair?

Zijn pistachenoten gezond?

Al eerder schreven we een blog over welke noten het gezondst zijn. Als derde in dit rijtje met gezonde notensoorten noemen we de Pistachenoot en dat is niet voor niets! Naast dat de pistachenoot een heerlijke smaak heeft, is het ook nog één van de gezondste notensoorten. De pistachenoot bevat namelijk de meeste antioxidanten, maar het minste aantal calorieën in vergelijking met andere noten. Ook zijn pistachenoten een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Hierdoor is de pistachenoot een heerlijke en verantwoorde snack als je op de lijn let.

Wat maakt Pistachenoten zo populair?

Ze zijn erg veelzijdig

Pistachenoten zijn, net als veel andere notensoorten, op heel veel verschillende manieren te verwerken. Zo kun je ze dagelijks meenemen voor onderweg of naar je werk als een snack. Strooi ze over je zuivelontbijt of ben je opzoek naar een lekkere crunch voor over de wrap? Ook dan is de pistachenoot een smaakvolle en mooie noot om te gebruiken. De pistache heeft een unieke smaak en ook de knapperige structuur van de noot valt bij veel mensen in de smaak.

Ze zitten boordevol voedingsstoffen

Zoals we hier boven al aangaven, zijn pistachenoten echte gezondheidsbommetjes. In een tijd waarin mensen steeds bewustere keuzes maken op het gebied van voeding, is de pistachenoot een aantrekkelijke snackoptie. Ze zijn heerlijk knapperig en vol van smaak, maar daarnaast ook ontzettend vol van gezonde voedingsstoffen. Van nature bevatten pistachenoten veel eiwitten en vrij weinig koolhydraten, een heerlijke snack voor onderweg dus!

Trends op Social media

Ook verschillende Social media platformen hebben de afgelopen tijden meegewerkt aan de grote populariteit rondom de pistachenoot. Zo worden er veel gezondheidstips gedeeld waar pistachenoten worden benoemd. Daarnaast zijn er ook veel heerlijke recepten te vinden waar pistachenoten in verwerkt zijn. Zijn opvallende groene kleur maakt hem opvallend en herkenbaar.

Populaire recepten met pistachenoten

De pistachenoot is met zijn opvallende kleur en smaak ontzettend veelzijdig. Daarnaast heeft de pistachenoot ook nog ontzettend veel gezondheidsvoordelen, wat allemaal meespeelt met de populariteit van de noot op dit moment. Hieronder enkele voorbeelden van populaire recepten met pistachenoten:

De ‘Dubai-reep’

Je kunt er op dit moment niet omheen! De ‘Dubai-reep’, overgevlogen vanuit Dubai, gaat viral en is dé pistache-hype van dit moment. De chocoladereep bestaat uit ‘Künefe’, een soort boterig sliertjesdeeg dat heel knapperig wordt als je het bakt, gemengd met pistachepasta en pistachenoten.

Vis of vlees met een knapperige korst van pistache

Een knapperige korst van stukjes pistache, gemengd met peterselie over een stuk vis of vlees zorgt voor een heerlijke smaak en knapperige textuur. Ook nog eens een fijne en lekkere manier om extra omega-3 vetzuren binnen te krijgen!

Pistache pesto

De klassiek pesto, maar dan met een heerlijke twist van pistachenoten. Wat je krijgt is een rijke en kruidige smaak, wat heerlijk smaakt bij een verse pasta of gegrilde groenten.

Pistache-ijs

Zelfgemaakt pistache-ijs is een smaakvol dessert met een rijke smaak en natuurlijk een opvallend mooie groene kleur. Je kunt het recept zo gezond maken als je zelf wilt, zodat je ook nog eens gezond én lekker kunt genieten.

Raakt deze blog de juiste noot? Deel het via

Misschien ook interessant

Het team van Noten

Meer over het team? Leer ons kennen!

bestellen

Gewicht Prijs Voorraad