Melk chocolade

This feels like chocolate heaven! Onze melk chocolade is bijna altijd afkomstig uit België, een land dat bekend staat om zijn chocolade. We hebben deze heerlijke melk chocolade gebruikt om bijvoorbeeld pindarotsen te maken, fudge rotsen met cookies en chocolade rozijnen! En dat tegen een verdraaid lekkere prijs.. try it!

Wil je echt genieten van melk chocolade en heb je zin in iets lekkers? Koop dan je melk chocolade bij Noten.nl! Niet alleen kun je kiezen uit bijvoorbeeld chocolade rozijnenchocolademix en melk chocolade hazelnoten maar ook uit heerlijke chocolade notencombinaties: chocolade amandelen en chocoladepinda’s! Welke melk chocolade je ook kiest, met de melk chocolade van Noten.nl ga je er zeker extra veel van genieten!

Wat zit er in melk chocolade?

Het is wettelijk vastgelegd dat melk chocolade minimaal 25% droge cacaobestanddelen moet bevatten. Melk chocolade is een lekkere mix van cacaoboter, suiker, melkpoeder en is op smaak gebracht met natuurlijke aroma‘s. Een goede melk chocolade bevat ook roomboter, wat het extra smeuïg maakt. De melk in de chocolade zorgt ook voor een volle, romige smaak die je proeft in je mond. De verhouding van suiker, cacaoboter en melkpoeder is essentieel voor de smaak. Een goede melk chocolade is in staat deze perfecte verhouding te verkrijgen om een echte smaakbom te produceren. En dat is precies waar we bij Noten de chocolade op uit hebben gezocht! Bij ons is de melk chocolade het allerlekkerst!

Waarom is melk chocolade zo lekker?

Melk chocolade vinden mensen vaak lekker omdat het t.o.v. pure chocolade iets milder is van smaak. Pure chocolade bestaat voor > 35% uit cacao en melk chocolade voor > 25%. Cacao is bitter van smaak en vrijwel niet puur te eten, daarom is het altijd een percentage wat van de cacao wordt gebruikt in chocolade. Melk chocolade heeft als bestandsdeel ook nog suiker en melk als toevoeging, deze twee ingrediënten vind vrijwel iedereen lekker! Tsja, en zeg zou zelf, zou je chocolade amandelen kunnen weerstaan?