Welke noten zijn bloeddrukverlagend?

Welke noten zijn bloeddrukverlagend?

Een te hoge bloeddruk is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem dat, als je er niets aan doet, kan leiden tot ernstige aandoeningen, zoals: 

  • hartziekte;
  • beroerte;
  • nierproblemen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren die je bloeddruk kunnen helpen beheersen. Een hiervan is het opnemen van bepaalde noten in je dagelijkse dieet. Noten bevatten van nature veel gezonde vetten, eiwitten en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor het beheersen van je bloeddruk. In deze blog verkennen we wat de bloeddrukverlagende noten zijn. Welke noten kunnen je specifiek helpen om je bloeddruk te verlagen? Wil je tips ontvangen over het makkelijk toevoegen van deze noten aan je dagelijkse eetpatroon? Lees dan verder in deze blog.

Noten die bijdragen aan een gezonder cholesterolgehalte

Noten die van nature bloeddruk verlagend zijn en zorgen voor het reguleren van je bloeddruk, zijn onder andere:

  • amandelen
  • walnoten
  • cashewnoten
  • pistachenoten. 

Amandelen: eiwitrijke bloeddrukverlagers

Amandelen zijn van nature rijk aan magnesium. Magnesium is een mineraal dat essentieel is voor de gezondheid van het hart. Magnesium helpt de bloedvaten te ontspannen en kan daardoor bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk. Wist je dat een handje amandelen per dag al een positief effect kan hebben op je bloeddruk? Van amandelmelk, tot amandelmeel en van een handje amandelschaafsel door je baksel tot het toevoegen van amandelen aan je frisse salade. Amandelen zijn ontzettend veelzijdig!

Walnoten: een omega-3 krachtpatser

Walnoten zijn een van de beste plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren. Walnoten staan vooral bekend om hun ontstekingsremmende eigenschappen. De omega-3 vetzuren helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Het regelmatig consumeren van walnoten kan dan ook helpen bij het ondersteunen van een gezonde bloeddruk. 

Cashewnoten: magnesium voor een gezond hart

Cashewnoten zijn een goede bron van onder andere magnesium. Cashewnoten kunnen helpen bij het reguleren en verlagen van de bloeddruk, dankzij hun gehalte aan onverzadigde vetzuren en magnesium. Veel van onze mixen bevatten cashewnoten. Een handje van jouw favoriete notenmix of cashewnoten als toevoeging aan je Aziatische recepten doet het altijd goed!

Pistachenoten: je natuurlijke bloeddrukverlager

Pistachenoten zijn niet alleen smakelijk, maar ook erg effectief in het verlagen van de bloeddruk. Ze bevatten hoge niveaus van kalium en vezels. Beide spelen een belangrijke rol in het beheersen van de bloeddruk. Door dagelijks een portie pistachenoten toe te voegen aan je dieet, kun je op een natuurlijke manier werken aan het verbeteren van je bloeddruk. 

Hoe kan ik deze noten makkelijk in mijn dagelijkse dieet integreren?

Het integreren van noten in je dieet, is zeer eenvoudig. Begin met het vervangen van minder gezonde snacks door een handjevol met noten. Door te kiezen voor een notenmix, zul je de meeste gezondheidsvoordelen krijgen, van alle verschillende noten. Daarnaast kun je noten ook toevoegen aan maaltijden voor extra textuur en voedingswaarden. Denk hierbij aan:

  • salades met gemengde noten
  • noten verwerkt in volkoren producten
  • garnering over een hartige schotel. 

De kracht van natuurlijke voeding, waaronder noten, op het beheersen en verlagen van je bloeddruk wordt vaak onderschat. Amandelen, walnoten, cashewnoten en pistachenoten zijn voorbeelden van keuzes die heel goed kunnen bijdragen op een gezonde bloeddruk. Je kunt noten op een gemakkelijke en snelle manier toevoegen aan je dagelijkse dieet. Naast dat je extra vaak kunt genieten van de heerlijke smaken en textuur van de noten, heeft het ook een positieve uitwerking op je gezondheid. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan natuurlijke snacks!

Delen