Goedkoop noten kopen

Goedkoop noten kopen

Noten zijn sinds kort opgenomen in de nieuwe Schijf van Vijf van het voedingscentrum. Het advies is voor volwassenen om elke dag een handje ongezouten noten te eten. Er wordt geadviseerd om zo veel mogelijk verschillende soorten noten en pinda’s te combineren, zodat je van alle notensoorten de positieve eigenschappen meekrijgt. Een nadeel aan het dagelijks toevoegen van noten aan je eetpatroon, is dat noten niet goedkoop zijn en je het dus goed kunt voelen in je portemonnee.

Noten staan zeker niet bekend als goedkope snacks. In deze blog zetten we op een rijtje wat de meest goedkope noten zijn. Daarnaast geven we je tips hoe je goedkoop noten kunt kopen en kunt genieten van de gezondste noten.

Wat zijn de goedkoopste noten, pitten en zaden?

De meest goedkope noten zijn:

  1. Pinda’s
  2. Walnoten
  3. Amandelen
  4. Zonnebloempitten

In bovenstaande overzicht zie je alle goedkope noten, zaden en pitten op een rijtje staan. Hoewel pinda’s officieel gezien geen noten zijn, is het wel de nummer één goedkoopste noten die je kunt kopen. Pinda’s bevatten, in vergelijking met andere notensoorten, een grote hoeveelheid eiwitten en gezonde vetten. Pinda’s zijn hierdoor een goede keuze wanneer je een gezond snackmoment wilt inlassen. De reden dat pinda’s over het algemeen zo goedkoop zijn, is omdat ze op grote schaal verbouwd kunnen worden en de productiekosten van de pinda’s vrij laag zijn. Naast de ‘gewone pinda’ kun je er ook voor kiezen om een twist te geven aan je pinda. Kies bijvoorbeeld voor: :

  • XXL vliespinda’s
  • Kleine vliespinda’s
  • Katjang Pedis
  • Provençaals gekruide pinda’s 
  • Wasabi pinda’s
  • Ambachtelijke pindakaas

Tips om zo goedkoop mogelijk noten te kopen:

Bulk inkopen

Om te besparen op je noten inkopen, doe je er verstandig aan om in grotere hoeveelheden in één keer in te kopen. Bij deze zogenoemde ‘bulk-inkopen’ worden de producten niet per stuk verpakt, maar in grotere hoeveelheden in dozen of zakken. Op onze bulk-pagina staan alle prijzen per bulk aangegeven. Omdat de arbeidskosten en de verpakkingskosten voor een bulk lager zijn dan bij kleinere hoeveelheden, kunnen we het product voor een lagere kilo prijs aanbieden. 

Let op de prijs per kilo 

Dit geldt niet alleen voor noten, maar eigenlijk voor alle producten die je in een (online) winkel koopt. Vaak worden er in grote winkels slimme trucs ingezet om een product zo goedkoop mogelijk te laten lijken. Zakjes en bakjes worden zo geproduceerd dat het lijkt alsof je veel krijgt voor een laag product. Let op de kiloprijs van dezelfde producten in verschillende verpakkingen en verschillende hoeveelheden en check hoe groot dit prijsverschil kan zijn! 

Let op aanbiedingen

Een mooie noten aanbieding laat je natuurlijk niet links liggen. Op deze manier kun je wel genieten van de positieve gezondheidseigenschappen van noten, maar tegen een lagere prijs. Iedere maand hebben wij minstens vier van onze producten in de aanbieding. Je ontvangt A-kwaliteit producten met een volle smaak en een stevige kraak, alleen dan goedkoper. Wil je dat we je op de hoogte houden van onze aanbiedingen? Dan kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief. 

Kies voor rauwe noten

De goedkoopste noten die je bij ons kunt kopen, zijn alle rauwe noten. Een andere term voor rauwe noten is ongebrande noten. Bij rauwe noten maken we geen extra arbeidskosten voor het branden, kruiden of zouten van de noten. Hierdoor kunnen we de prijs per kilo lager houden. Tip! Vind je de smaak van gebrande of geroosterde noten lekkerder dan de smaak en structuur van rauwe noten? Je kunt de noten thuis nog kort roosteren in de oven. Hierdoor krijgen de noten alsnog een knapperige structuur, maar koop je de noten wel voordelig in. 

Hoewel noten, zaden en pitten bekend staan om een luxe goed waar je een hoge prijs voor betaalt, kun je alsnog gezond en goedkoop genieten van de lekkerste producten! Door te kiezen voor de goedkopere noten, zaden of pitten kun je wel genieten van de positieve voordelen van de verschillende producten, maar betaal je er niet te veel voor. Verder kun je de bovenstaande tips inzetten om slim inkopen te doen waardoor je veel geld kunt besparen. 

Delen