Gratis verzending > € 35
Dagelijks vers gebrand
Eigen notenwinkel
Gratis verzending > € 35
Mandje

0

De top 5 meest gezonde snacks voor onderweg

In de huidige tijd, waarin we steeds meer onderweg zijn, blijken we constant op zoek te zijn naar manieren om gezond, energiek en gefocust te blijven. We vragen veel van onszelf en van onze gezondheid. Een gezonde snack om het energieniveau op peil te houden én ondertussen ook nog eens bijdraagt aan de gezondheid kan dan ook een uitdaging zijn. Steeds meer producten blijken sterk bewerkt te zijn en veel ongezonde toevoegingen te bevatten die juist voor schommelingen in het energieniveau zorgen. Noten staan er bekend om dat ze juist voor een stabiele suikerspiegel zorgen, van nature onbewerkt zijn én bijdragen aan je gezondheid. Klinkt als een perfecte snack voor onderweg dus! Welke is jouw favoriet?

  1. Expeditie mix
    De expeditie mix van noten.nl is speciaal samengesteld voor expedities in samenwerking met avonturier Tamar Valkenier en het team van Arctic Adventure. Een heerlijke energierijke notenmix is het resultaat! De mix is een combinatie van verschillende rauwe en gebrande noten en gedroogd fruit. De mix is ideaal voor een smakelijke snack onderweg, tijdens een lange wandeltocht of tijdens je werkdag.
  2. Studentenhaver
    De studentenhaver is misschien wel één van de meest bekende notenmixen, een klassieker! En dat begrijpen wij maar al te goed. Een smaakvolle mix van rauwe noten met heerlijke XXL blauwe en gele rozijnen. De natuurlijke fruitsuikers uit de rozijnen geven je een boost, terwijl de eiwitten uit de noten juist de suikerspiegel weer stabiliseren. Een handjevol voedingsstoffen en dus een ideale energie booster!
  3. Eiwitrijke notenmix
    Een favoriet van onszelf! Eén van de functies van eiwitten is het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Deze eiwitrijke notenmix, met maar liefst 20,4 gram eiwitten per 100 gram, bestaat uit vijf verschillende noten en pinda’s en is een perfecte toevoeging aan je dagelijkse dieet. We hebben ervoor gekozen de amandelen en pinda’s licht te branden in Arachide olie, zodat je een heerlijke knapperige bite ervaart.
  4. Superfoodmix
    Een mix met alleen maar ‘superfoods’, hoe goed klinkt dat!? Onze superfoodmix is een heerlijke frisse mix van cranberry’s, blauwe XXL rozijnen, kokos, zaden en noten. Superfoods staan er bekend om dat ze uitzonderlijk rijk zijn aan voedingsstoffen. Benieuwd welke superfoods we nog meer hebben en wat superfoods eigenlijk zijn? Dit is wat superfoods zo uniek maakt.
  5. Amandelen
    Amandelen staan eigenlijk wel een beetje bekend als de gezondste noot van allemaal. Zelf zijn we nogal groot voorstander van het variëren van de noten, omdat je zo nog veel meer voedingsstoffen binnenkrijgt. De amandel verdient desondanks wel een plekje in deze lijst, omdat ze van nature ontzettend veel eiwitten, vezels én gezonde vetten bevatten. Ze komen veelzijdig voor in onze notenmixen. Puur omdat ze zo gezond en smakelijk zijn. Ze zijn gemakkelijk om mee te nemen en ook heerlijk in combinatie met vers rood fruit, zoals blauwe bessen of aardbeien.

Extra tips om maximaal van de noten te genieten

Pas op de portiegrootte

Hoewel noten echte gezondheidsbommetjes zijn en boordevol goede voedingsstoffen zitten, zijn ze ook calorierijk. Om van de voordelen van noten te genieten, is het belangrijk om de portiegrootte in de hand te houden. Een handvol noten per dag is voldoende om van de voordelen te kunnen genieten.

Variatie is de key

Alle notensoorten bevatten hun eigen positieve voedingswaarden. Wissel af tussen deze verschillende soorten noten om zoveel mogelijk van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Door af te wisselen gaat het ook nog eens minder snel vervelen.

Noten bewaren

Noten bevatten van nature veel oliën. Deze olie wil naar buiten treden, maar dit zorgt ervoor dat ze ranzig worden. Bewaar noten op een koele en donkere plaats in een luchtdichte verpakking, bijvoorbeeld een weckpot. Zo vertraag je het proces van de oliën die naar buiten willen treden.

Raakt deze blog de juiste noot? Deel het via

Misschien ook interessant

Het team van Noten

Meer over het team? Leer ons kennen!

bestellen

Gewicht Prijs Voorraad