De voordelen van het kopen van noten in bulk

De voordelen van het kopen van noten in bulk

Noten zijn met hun veelzijdigheid erg handig om op verschillende momenten van de dag aan je eetpatroon toe te voegen. Ben je eenmaal gewend aan het nuttigen van een handje noten door je zuivel in de ochtend of juist als snackmoment in de middag? Dan ben je al snel door een kilo-zak heen! Juist dan kan het erg aantrekkelijk zijn om noten in bulk-formaat te kopen. Zo hoef je minder vaak te bestellen én kun je vaak ook nog prijsvoordeel opdoen. Het kopen van noten in grotere hoeveelheden brengt naast prijsvoordeel, nog veel meer voordelen met zich mee. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende voordelen van het kopen van noten in ‘bulk’.

Wat houdt het kopen van noten in bulk in?

Het inkopen van noten in bulk-formaat betekent dat je grotere hoeveelheden van een product in één keer afneemt in plaats van het kopen van kleine verpakkingen. De grootte van een bulk-formaat kan verschillen en hangt af van het product en de klant. De hoeveelheid van één bulk kan verschillen van enkele kilo’s tot hele grote hoeveelheden. Bij ons variëren de bulk-formaten van 3 kg tot 25 kg. Zo koop je de lekkerste notenmixen in zakken van 10 kg en kun je de lekkerste zaden en pitten kopen in zakken van ca 20 kg.

De voordelen van het kopen van noten in bulk op een rijtje:

Prijsvoordeel

Wanneer je dagelijks noten gebruikt, kan er in één week al snel een kilo of zelfs meer doorheen gaan. Het kan handig zijn om dan eens te bereken wat voor voordeel je opdoet als je de noten in grotere hoeveelheden in één keer afneemt. Vaak betaal je voor een bulk namelijk minder per kilo dan wanneer je kleine verpakkingen koopt. Dit komt omdat er minder arbeidskosten en verpakkingskosten worden gemaakt. Tip! Let daarom altijd op de prijs per kilo van een product. Hoewel grotere hoeveelheden in eerste instantie vaak duurder lijken, is dit meestal niet het geval! Zowel voor je huishouden als voor bedrijven kan dit al fijne financiële voordelen met zich mee brengen.

Minder verpakkingsmateriaal

Een ander belangrijk voordeel van bulkinkopen is dat je minder verpakkingsmateriaal verspilt. Door één grote doos of zak gevuld met noten te kopen, hoeft er minder plastic of karton gebruikt te worden. Alle kleine zakjes zijn immers al vrij snel op en gooi je daarna direct weg. Naast dat bulkinkopen dus voordeliger is voor de portemonnee, is het ook nog eens beter voor het milieu, win-win!

Grotere en gezonde voorraad

Koop je in één keer 10 kilo van je favoriete gezonde notenmix? Dan is de kans groot dat je tijdens een snaaimoment juist een gezonde snack in huis hebt en hier dus ook eerder naar kunt grijpen. Noten zitten bomvol met gezonde vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Door je bulk inkoop heb je altijd noten in huis en voorkom je dat je snel naar minder verstandige keuzes kiest. Ook voor bedrijven kan het stimulerend werken voor de medewerkers om in de middag juist een handje noten te nemen wanneer het er toch staat!

Lang houdbaar

Noten zijn van nature erg lang houdbaar. Voorwaarde hiervoor is wel dat je ze luchtdicht op een koele en donkere plek bewaard. Wanneer je ze bijvoorbeeld in een weckpot in een kast hebt, zullen noten erg lang vers blijven! Of zet de zak met chiazaad of hennepzaad in de kelder en je kunt er zo lang mee als je wilt. Wil je wel de financiële en ecologische voordelen van bulkinkopen meepikken, maar is het bulkformaat je net te groot? Dan kun je de noten ook heel goed in de vriezer bewaren! Na het invriezen zijn de noten alsnog knapperig, waardoor je er ook dan nog van kunt genieten.

Zoals je ziet kan het kopen van noten in bulk-formaat verschillende voordelen opleveren. Naast dat je geld kunt besparen door het kopen van een grotere hoeveelheid in één keer, kun je er ook nog eens afval mee besparen. Daarnaast kan het voor jezelf erg gemakkelijk zijn om continu een voorraad met je favoriete, gezonde notenmix in huis te hebben. Hoewel de prijs lager is dan de kleinere hoeveelheden, ontvang je nogsteeds de A-kwaliteit producten die je gewend bent.







Delen