5 dingen die je nog niet wist over pindakaas

5 dingen die je nog niet wist over pindakaas

Ambachtelijke pindakaas van noten.nl

Pindakaas is meer dan alleen een broodbeleg; het is een veelzijdige smaakmaker voor vele gerechten. Sinds kort hebben wij bij noten.nl onze ambachtelijke pindakaas online staan. Gemaakt van 100% pinda’s. Ons product is onbewerkt en puur. In deze blog vertellen wij je meer over de voordelen van pindakaas en ontdekken we waarom het zo’n bijzonder product is. 

Wat is pindakaas?

Pindakaas is niets meer en niets minder dan gemalen pinda’s. Vaak worden de pinda’s gebrand in pindaolie (Arachide olie), waardoor je een heerlijke smeuïge structuur krijgt. Pinda’s staan bekend om hun goede voedingswaarden, waardoor ook pindakaas een echte voedzame krachtpatser is. Pindakaas is namelijk een bron van eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Pindakaas is rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering en het gevoel van verzadiging bevordert.

Waarom is pindakaas zo populair?

Pindakaas is tegenwoordig meer dan het traditionele broodbeleg. Tegenwoordig kom je steeds meer variaties van pindakaas tegen: met stukjes, zonder stukjes, met stroopwafel, chilipeper of dadels. Er is zelfs een nationale Pindakaasdag in het leven geroepen. Eén van de grootste voordelen van pindakaas is zijn veelzijdigheid. De smaak van pinda’s kun je goed combineren met zoete producten zoals dadels, honing en chocolade, maar is ook heerlijk in combinatie met kokos of zeezout. Deze vele mogelijkheden aan smaakcombinaties zorgen voor een wereld van culinaire mogelijkheden. Gebruik het als smeersel op je ochtend boterham, meng het door je smoothie voor een extra romige structuur of voeg het toe aan sauzen en marinades voor een heerlijk rijke smaak. 

Gezondheidsvoordelen

100% pindakaas biedt aanzienlijke gezondheidsvoordelen. Pindakaas is een goede bron van eiwitten die essentieel zijn voor de opbouw en reparatie van spieren. Dit maakt dat 100% pindakaas ook voor sporters een uitstekende keuze is. Daarnaast bevat pindakaas ook vitamines zoals vitamine E en B en mineralen zoals: magnesium, koper, fosfor, zink en ijzer. 

Wist je dat….

  • pindakaas oorspronkelijk ontwikkeld werd als voedzaam voedsel voor mensen die moeilijke vaste voeding konden eten?
  • Europeanen gemiddeld veel minder pindakaas eten dan Amerikanen? In zowel Nederland, het Verenigd Koninkrijk als Duitsland groeit het aantal pindakaas-eters, maar de Amerikanen blijven ons ver voor!
  • er ongeveer 500 pinda’s nodig zijn voor het maken van een potje pindakaas van 350 gram? 
  • pindakaas een handig hulpmiddel is voor het verwijderen van kauwgom uit je haar of je kleding? De pindakaas maakt de kauwgom zachter en wordt het makkelijker te verwijderen!
  • het eten van pindakaas bij kan dragen aan gezonde en glanzende haren? De vitamine E in pindakaas helpt het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen. De gezonde vetten kunnen bijdragen aan de gezondheid van huid en haren. 

Pindakaas is veel meer dan een simpel broodbeleg; het is een voedzame, veelzijdige en duurzame keuze voor iedereen die van lekker eten houdt. Of je nu op zoek bent naar een gezonde snack, een eiwitboost na je workout of een inspirerende toevoeging aan je gerecht, pindakaas biedt oneindig veel mogelijkheden. Met zijn veelzijdigheid, aantrekkelijke voedingswaarden en heerlijke smaak, is pindakaas onmisbaar in de keuken van de echte fijnproevers. 

Proef hier onze ambachtelijk bereide, 100% pindakaas!

Delen